Kontrakt-Thule

Stor Thule-kontrakt

Næste sommer skal Adserballe & Knudsen renovere et stort supply-supermarked for basepersonalet på Thule Air Base i Grønland.

Supermarkedets knap 2.000 kvadratmeter skal totalrenoveres med nye vægge og gulve, isolering og tætning af alle ydervægge, nyt køkken og toiletter, ventilation, el, vand, sprinkling mm.

Kontrakten løber op i 30 millioner kroner. Den er vundet i licitation hos det amerikanske forsvars indkøbsorganisation, som Adserballe & Knudsen også tidligere har udført opgaver for.

-Vi har een måned til at samle alt, og jeg mener alt, hvad der skal anvendes til renoveringsarbejdet, da det skal afgå med skib fra Aalborg i august for at være fremme i Thule, før isen lukker for transport, siger Niels Laursen, direktør hos Adserballe & Knudsen og kommende site manager på projektet. Han fortsætter:

-Renoveringsarbejdet indledes, når vinteren slutter i maj. Derfor skal materialer mm. op nu. Det kan vi ikke få op i foråret.

Samler team til opgaven
-Dernæst skal vi i løbet af vinteren samle et godt team på 10-15 mand. Folk, der har lyst og mod på at arbejde deroppe i seks måneder, og som er parat til at gøre det hele. På Grønland er vi nødt til at arbejde med nedbrudte faggrupper. Tømrer-, murer-, maler- smed-, gulvlægger og beton-opgaver skal løses smidigt og effektivt af de folk, der er på stedet.

-Men i første række skal vi have styr på alle materialer, værktøj, biler, en hel skurby til de 10-15 mand, containere mv. og afskibe det hele. Adserballe & Knudsen har over 50 års erfaringer fra opgaver i hele Grønland, så vi ved, hvilke praktiske udfordringer vi møder fra klimaet, lokaliteten og i kraft af afstanden, understreger Niels Laursen.